Links

De Nederlandse Rozenvereniging aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor de inhoud van een site waarnaar of waarvan met een hyperlink of anderszins wordt verwezen. Meer informatie over rozen en rozenverenigingen is te vinden op de websites van:

Link-Logo-tWFRSThe World Federation of Rose Societies
Overkoepelende organisatie van 40 aangesloten rozenverenigingen. In 1968 opgericht in Londen.
Zij organiseren jaarlijks een Regionale Conventie. In 2017 in Ljubliana, Slovenië van 11-14 juni - roseslovenia2017.com

Logo-Link-SangerhausenEuropa-Rosarium Sangerhausen
Hier vindt u de grootste rozenverzameling van de wereld met meer dan 8.500 soorten. Midden-Duitsland - Harz - circa 570 km van Den Haag.
Logo-Link-RozenkringDe Rozenkring Exclusief
Website van de Belgische Rozenvereniging 'De Rozenkring'.
Logo-Link-RozenvriendenRozenvrienden
Website van de Belgische Rozenvereniging 'Rozenvrienden'.
Link-Logo-RosaGallicaRosa Gallica
Informatie over historische rozentuinen in Frankrijk 'Collection Nationale' in Commer, Parijs en Nantes.
Link-Logo-OldRosesOld Roses
Een rijk geïllustreerde (Engelstalige) website van Monique Nuijten over 'oude rozen'. Lees haar reisverslagen en beschrijvingen over deze rozen vanaf 2013.
Link-Logo-DeRozenhofLottumDe Rozenhof Lottum
Een toprozentuin met rozenkenniscentrum. Het podium voor de rozensierteelt van gezonde duurzame rozen waaronder de Nederlandse 'Excellence Roses' en de Duitse 'ADR Rosen'.
Link-Logo-BelmonteBelmonte Arboretum Wageningen
Een unieke rozencollectie van 'oude rozen'. Via de link Stichting Nationale Plantencollecties en de zoek-instelling (Familie) 'Rosaceae' en (Genus) 'Rose' levert een overzicht van circa 500 rozensoorten.
Link-Logo-HelpMeFindRosesHelp Me Find - Roses
Op deze website informatie over circa 38.000 rozensoorten met foto's van kwekers, openbare- en privétuinen en arboreta. Arizona, USA. Zoekt u een roos, dan vindt u haar hier. Sinds 1997.
Link-Logo-OldBooksofRosesOld books about roses
Op deze website circa 500 boeken over rozen, uitgegeven tussen 1820 en 1959. Boeken zijn eenvoudig in te zien en/of te downloaden.
www.biodiversitylibrary.org

Overige websites over rozenkwekers, rozen en grond:

Een apart overzicht van Rozenkwekers vindt u op de pagina Rozenkwekers