Nieuwsbrief 17 WFRS historische rozen maart 2018
11 maart 2018 179 Views

Nieuwsbrief 17 WFRS historische rozen maart 2018

Dear Member Countries of the World Federation of Rose Societies,
In my view, rosarians with an interest for heritage roses, are a truly remarkable bunch. Their sheer enthusiasm and deep passion for the subject, has to be admired.
The latest edition of ‘by any other name’ demonstrates their endless devotion, with great affect.
Brigid-Quest Ritson goes on an important crusade, in the hope to find a fitting location to house a collection of UK historic roses.
Crenagh Elliott gives some valuable tips on how to successfully record rose data, and explains how this task can be of vital significance, for the future.
Whilst Richard Walsh and Steve Beck examine the difficulties of transporting rose material around the world, at a time when it’s imperative to preserve cultivars, under the threat of extinction.
I sincerely hope this edition will whet your appetite to join us at the 18th World Rose Convention, between 28th June – 4th July 2018.
For further details, please visit: www.wrc2018.dk
Rose Regards,
Derek
Derek Lawrence
Executive Director WFRS

Klik op de link om de 17e nieuwsbrief maart 2018 te openen.

Beste leden van de wereldfederatie van de rozenverenigingen,
Naar mijn mening zijn rozenliefhebbers met een interesse voor erfgoedrozen een echt opmerkelijke groep. Hun pure enthousiasme en diepe passie voor het onderwerp moeten worden bewonderd. De nieuwste editie van ‘met een andere naam’ toont hun eindeloze toewijding, met veel affect.
Brigid-Quest Ritson gaat in op een belangrijke kruistocht, in de hoop een geschikte locatie te vinden om een verzameling Britse historische rozen te huisvesten.
Crenagh Elliott geeft enkele waardevolle tips voor het succesvol registreren van roosgegevens en legt uit hoe deze taak van vitaal belang kan zijn voor de toekomst.
Terwijl Richard Walsh en Steve Beck onderzoeken hoe moeilijk het is om rozen over de hele wereld te vervoeren, in een tijd waarin het noodzakelijk is om cultivars te behouden, onder de dreiging van uitsterven.
Ik hoop van harte dat deze editie je interesse zal opwekken om ons te vergezellen op de 18e World Rose Convention, tussen 28 juni – 4 juli 2018.
Voor meer informatie bezoekt u: www.wrc2018.dk
Rozengroet,
Derek
Derek Lawrence