Boskoop

Boskoop

…een groene gemeente

Rosarium Boskoop

In Boskoop kunt u een Boomkwekerijmuseum, de sortimentstuin van het proefstation, diverse collectietuinen en het rosarium bezichtigen.
Het rosarium ligt aan de Parklaan tegenover het NS station van Boskoop. In het rosarium, dat 1,5 hectare groot is, staan ongeveer 160 rozenrassen (2.600 rozen) de hele zomer in bloei. Behalve de rozen zijn er in het park ook vaste planten, heesters en bomen aangeplant. De rozen worden jaarlijks door een keuringscommissie beoordeeld op bloemkleur, vorm van de bloem, blad en groeiwijze. In het park staan zitbanken, één is er aangeboden door de Nederlandse Rozenvereniging, zodat de bezoeker in alle rust van de bloemenpracht kan genieten. Het rosarium is het hele jaar dagelijks geopend. Toegang is gratis.

Plattegrond van het Rosarium Boskoop met rozennaamlijst 2016

Een verslag van een bezoek door Hans Homburg op 26 en 29 juli 2016 aan de rozentuin vindt u op de website vondelpark.com

In de Foto galerij staan meer foto’s van het Rosarium.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer R. Vurens: rien@spelarosa.nl

Rosarium Boskoop - koepel Rosarium Boskoop - Bank-naamplaat Rosarium Boskoop - Jugendliebe Rosarium Boskoop - Gorgeous Paramount

Boomkwekerijmuseum en rozenrassen 1600-1900

Het Boomkwekerijmuseum is gedeeltelijk gevestigd in een boomkwekershuis uit 1870. In het museum kunt u een collectie van oude boomkwekerijgereedschappen en een zeer uitgebreide vakbibliotheek bezichtigen. Bij het museum is een historische tuin met rozenrassen uit de jaren 1600-1900. De sortimentstuin van het proefstation toont een enorme verscheidenheid aan gewassen. De gewassen zijn overzichtelijk gerangschikt en voorzien van wetenschappelijke benamingen. Ook is in Boskoop een aantal collectietuinen van particulieren te bezichtigen. U vindt hier collecties van bijv. esdoorns, toverhazelaar, kardinaalsmuts, azaleas en bergden aan.
Het adres en meer informatie vindt u op de website van het museum boomkwekerijmuseum.nl

Boomkwekerijmuseum - roosnaamstok Boomkwekerijmuseum - schuur Boomkwekerijmuseum - Katalogus Rozententoonstelling 1921