Leer vakkundig rozen snoeien

Dit voorjaar kunt u bij verschillende rozenkwekers en rozentuinen een cursus of een workshop volgen of een demonstratie bijwonen. Geef een nieuwe impuls aan uw rozen, na een deskundige snoei, weer krachtige groei en verrassende bloei. Hoe doe je dat verantwoord in het frisse voorjaar met lange takken en uitlopende prachtig jonge bladeren?
Hieronder een overzicht van het cursusaanbod voor zover bij ons bekend in Nederland en België.
Tijdig aanmelden bij de organisator is meestal verstandig, raadpleeg de informatie op de desbetreffende website.

KwekerijPlaatsWebsite25 febr2 en 3 mrt4 mrt11 mrt18 mrt25 mrt
Belle Epoque RozenkwekerijAalsmeerInformatie en inschrijven    X
Kwekerij AbbingZeistInformatie en inschrijven    X    X
Rosarium AmsterdamAmsterdamInformatie en inschrijven    X
Rozenkwekerij De WildeZutphenInformatie en inschrijven    X    X    X    X
Tuincentrum LottumLottumInformatie en inschrijven    X
Tuincentrum 't VaarderhoogtSoestInformatie en inschrijven    X    X
Zeeuwse RozentuinKatsInformatie en inschrijven    X    X    X
België25 febr2 en 3 mrt4 mrt11 mrt18 mrt25 mrt
Lens RosesOudenburg - BelgiëInformatie en Inschrijving    X    X    X
Diverse kwekerijenVia de vereniging De RozenkringInformatie en inschrijving    X    X    X    X

Doorgeven van snoeicursussen die niet vermeld zijn kunt u richten aan webmaster@rozenvereniging.nl

Op de pagina Verzorging rozen vindt u snoei-instructies voor verschillende rozensoorten en tips over bemesting en grond, rozen planten en snoeischaar onderhoud.

Previous Rozengroei begin februari van start
Next Belmonte Arboretum Wageningen bezocht vóór en na de jaarvergadering

Nieuwsbrief 17 WFRS historische rozen maart 2018

Dear Member Countries of the World Federation of Rose Societies, In my view, rosarians with an interest for heritage roses, are a truly remarkable bunch. Their sheer enthusiasm and deep

Rozenbottels in Aalsmeer 17 augustus 2018

Rozenbottels in de Historische Tuin Aalsmeer Aanpassing – 7 oktober 2018 : tekst in foto’s van Rosa Villosa | Bottelroos, hadden abusievelijk de naam Rosa arvensis | Bosroos gekregen, gecorrigeerd, inclusief andere aanpassingen.

Verslag Nieuwjaarsbijeenkomst in Museum MORE op 13 januari 2018

Vanaf 10 uur ontvangst in het restaurant van Museum MORE te Gorssel met een lekker gebakje en een welkomstwoord van Dick Schenk, voorzitter van de vereniging, die nog even terugkeek op