Leer vakkundig rozen snoeien

Dit voorjaar kunt u bij verschillende rozenkwekers en rozentuinen een cursus of een workshop volgen of een demonstratie bijwonen. Geef een nieuwe impuls aan uw rozen, na een deskundige snoei, weer krachtige groei en verrassende bloei. Hoe doe je dat verantwoord in het frisse voorjaar met lange takken en uitlopende prachtig jonge bladeren?
Hieronder een overzicht van het cursusaanbod voor zover bij ons bekend in Nederland en België.
Tijdig aanmelden bij de organisator is meestal verstandig, raadpleeg de informatie op de desbetreffende website.

KwekerijPlaatsWebsite25 febr2 en 3 mrt4 mrt11 mrt18 mrt25 mrt
Belle Epoque RozenkwekerijAalsmeerInformatie en inschrijven    X
Kwekerij AbbingZeistInformatie en inschrijven    X    X
Rosarium AmsterdamAmsterdamInformatie en inschrijven    X
Rozenkwekerij De WildeZutphenInformatie en inschrijven    X    X    X    X
Tuincentrum LottumLottumInformatie en inschrijven    X
Tuincentrum 't VaarderhoogtSoestInformatie en inschrijven    X    X
Zeeuwse RozentuinKatsInformatie en inschrijven    X    X    X
België25 febr2 en 3 mrt4 mrt11 mrt18 mrt25 mrt
Lens RosesOudenburg - BelgiëInformatie en Inschrijving    X    X    X
Diverse kwekerijenVia de vereniging De RozenkringInformatie en inschrijving    X    X    X    X

Doorgeven van snoeicursussen die niet vermeld zijn kunt u richten aan webmaster@rozenvereniging.nl

Op de pagina Verzorging rozen vindt u snoei-instructies voor verschillende rozensoorten en tips over bemesting en grond, rozen planten en snoeischaar onderhoud.

Previous Rozengroei begin februari van start
Next Belmonte Arboretum Wageningen bezocht vóór en na de jaarvergadering

Rimpelroos al in bloei op 26 april 2017

Een enkele rozensoort staat al in knop in de koude grond in het Rosarium Vondelpark zoals de R. ‘Marie Pavie’ en de ‘Gruss an Aachen’, de relatief lage heesterrozen met

Nieuwsbrieven van de World Federation of Rose Societies

Beste lezer, De Nederlandse Rozenvereniging is sinds de oprichting van de van de ‘World Federation of Rose Societies’ in 1968, lid. Een wereldwijd overkoepelende federatie van 40 rozenverenigingen, afgekort WFRS.

Dag van de Roos Westbroekpark Den Haag 16 juli 2017

Na de rozenkeuring op donderdag 13 juli door een internationale jury, worden de prijzen door het gemeentebestuur van Den Haag uitgeloofd aan de winnaars. Dan volgt op zondag de Dag