Leer vakkundig rozen snoeien
8 februari 2017 4499 bekeken

Leer vakkundig rozen snoeien

Dit voorjaar kunt u bij verschillende rozenkwekers en rozentuinen een cursus of een workshop volgen of een demonstratie bijwonen. Geef een nieuwe impuls aan uw rozen, na een deskundige snoei, weer krachtige groei en verrassende bloei. Hoe doe je dat verantwoord in het frisse voorjaar met lange takken en uitlopende prachtig jonge bladeren?
Hieronder een overzicht van het cursusaanbod voor zover bij ons bekend in Nederland en België.
Tijdig aanmelden bij de organisator is meestal verstandig, raadpleeg de informatie op de desbetreffende website.

KwekerijPlaatsWebsite25 febr2 en 3 mrt4 mrt11 mrt18 mrt25 mrt
Belle Epoque RozenkwekerijAalsmeerInformatie en inschrijven    X
Kwekerij AbbingZeistInformatie en inschrijven    X    X
Rosarium AmsterdamAmsterdamInformatie en inschrijven    X
Rozenkwekerij De WildeZutphenInformatie en inschrijven    X    X    X    X
Tuincentrum LottumLottumInformatie en inschrijven    X
Tuincentrum 't VaarderhoogtSoestInformatie en inschrijven    X    X
Zeeuwse RozentuinKatsInformatie en inschrijven    X    X    X
België25 febr2 en 3 mrt4 mrt11 mrt18 mrt25 mrt
Lens RosesOudenburg - BelgiëInformatie en Inschrijving    X    X    X
Diverse kwekerijenVia de vereniging De RozenkringInformatie en inschrijving    X    X    X    X

Doorgeven van snoeicursussen die niet vermeld zijn kunt u richten aan webmaster@rozenvereniging.nl

Op de pagina Verzorging rozen vindt u snoei-instructies voor verschillende rozensoorten en tips over bemesting en grond, rozen planten en snoeischaar onderhoud.

Vorige Rozengroei begin februari van start
Volgende Belmonte Arboretum Wageningen bezocht vóór en na de jaarvergadering

Rozen kopen via een webshop

Vanwege de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus is inkopen doen voor uw tuin bij een kweker of tuincentrum niet zo’n aantrekkelijk idee. Wanneer u er niet echt uit

Rosarium Noorderpark Amsterdam 25 juni 2020

Op 16 februari en 22 april 2019 het opgeknapte ‘Rosarium’ bezocht in het vernieuwde Noorderpark in Amsterdam Noord en later heb ik het ontwerp en beplantingsplan uit februari 2019 opgevraagd.

Workshops rozen snoeien 2018

In de maand maart kunt u bij verschillende rozenkwekers en rozentuinen een cursus, workshop of demonstratie bijwonen. Schrijf u tijdig in want het aantal deelnemers is beperkt, afhankelijk van de