7 september 2020 255 bekeken

Najaarsbijeenkomst 26 sept 2020 in Doorn

De Najaarsbijeenkomst vindt plaats op zaterdag 26 september 2020 in het Nationaal Bomenmuseum Gimborn in Doorn. Inschrijven kunt u tot 19 september.

Hans Homburg

Uitnodiging Najaarsbijeenkomst

In het Rozenbulletin van juli 2020 leest u over de oorsprong van dit arboretum, 29 ha groot met 3.000 boom- en struiksoorten en enkele rozen horen daar ook bij, en die zijn al te vinden op het parkeerterrein.
Maar meer geslachten en soorten uit de rozenfamilie treft u hier aan zoals de Lijsterbes, Peer, Appel, Prunus, Meidoorn en het Krentenboompje.
Laat u verrassen in deze herfstperiode.
In de fotogalerie wat sfeerbeelden genomen in mei 2019 met bloeiende Rhododendrons, maar die bloeien nu niet meer. Ook een foto met artikelen die u waarschijnlijk wel herkent, inktpotjes, stempelinkt en gom.
De oorsprong van dit arboretum was de Duitse inktfabrikant Max von Gimborn. Vorig jaar was er een vitrine ingericht met allerlei inktpotjes uit vervlogen tijd, misschien heeft u nog zo’n potje inkt.

• 10:15 – 10:30 uur – Ontvangst in het Nationaal Bomenmuseum Gimborn.
  • 11:15 – 12:45 uur – Rondleiding met gidsen.
  • 13:00 – 14:15 uur – Lunch en afsluiting bijeenkomst.

De kosten bedragen € 23 per persoon en deze kunt u overmaken naar
ING Bank: NL90 INGB 0001 3452 45
t.n.v. Nederlandse Rozenvereniging met vermelding Najaarsbijeenkomst 2020, aantal personen, eventueel dieetwensen en uw lidnummer.

Inschrijving

Uw inschrijving kunt u doen vóór 19 september 2020 en is definitief wanneer de penningmeester uw overmaking uiterlijk 19 september heeft ontvangen. Elk lid kan één introducé meenemen.
Stuur ook een mail van inschrijving naar onze secretaris Kitty Karis op het adres secretaris@rozenvereniging.nl

Kitty Karis

Nationaal Bomenmuseum Gimborn
Velperengh 13
3941 BZ Doorn
www.bomenmuseum.nl

Neem eerst een videorondleiding!

Bezoek de website met veel informatie en bekijk de interessante YouTube video’s over de collectie in het voorjaar, loop mee met museumdirecteur Wilbert Hetterscheid ! www.bomenmuseum.nl

Route Openbaar Vervoer

Vanaf station Driebergen-Zeist met bus 50 richting Wageningen of bus 56 richting Wijk bij Duurstede naar halte Stamerweg en daarna 6 minuten lopen.

Aanvullend bezoek naar eigen keus

1. Huis Doorn waar de Rozentuin ‘Auguste-Victoria Garten’ is te bekijken.
    Drie jaar geleden werd de Najaarsbijeenkomst in het Museum Huis Doorn gehouden, zie het verslag op de site met de link Museum Huis Doorn 23-09-2017 zie rozenvereniging.nl/verslag-najaarsbijeenkomst-landgoed-huis-doorn-op-23-09-2017
  2. Naast de parkeerplaats van het Nationaal Bomenmuseum Gimborn ligt een grote kwekerij.
    Kwekerij Van Houtum www.kwekerijvanhoutum.nl
    Wilt u planten en/of rozen aanschaffen dit najaar dan is dit een bijzondere gelegenheid om op deze biologische kwekerij eens rond te lopen. Sinds 2014 verkopen ze hier rozen van de biologische Rozenkwekerij de Bierkreek.

Tekst en foto’s Hans Homburg

Vorige Tuinverslag 5 september 2020
Volgende Frans Neuman 1961-2020

Tuinen van leden in juni 2019