Rozenfestival Lottum van 10 t/m 13 augustus 2018
24 juli 2018 1888 bekeken

Rozenfestival Lottum van 10 t/m 13 augustus 2018

Vanaf vrijdag 10 augustus tot en met maandag 13 augustus 2018 vindt het Rozenfestival plaats in het rozendorp Lottum. Een klein dorp met 2.000 inwoners maar met een historische band met rozen terwijl Lottum nu 70% van de Nederlandse rozenteelt verzorgt.
Het thema dit jaar luidt ‘Rozen smaken naar meer’ en daarvan kunt u genieten tijdens het Rozenfestival bij de horecagelegenheden en in het ‘Paleis van de Smaak’.

Tijdens het Rozenfestival tonen bloemisten en bloemsier-kunstenaars hoe je met passie een bloemstuk kunt maken, er zijn demonstraties bloemschikken in de stand van Groei- en Bloei, er is een tuinmarkt of een uitleg van bottel tot rozenstruik.

Er is ook een informatiekraam van de Nederlandse Rozenvereniging aanwezig.

Alle informatie inclusief de kaartverkoop staat op de website rozendorp.nl

Zie verder het artikel van 29 april j.l. over de Rozenkoningin Lottum 2018 Mieke Smits

Tekst Hans Homburg

Vorige Dag van de Roos Westbroekpark 15 juli 2018
Volgende Uitgebloeide bloemen wegknippen?

Ecologisch Rosarium Amstelpark Amsterdam 2 juli 2020

Op 2 juli 2020 hebben Gon en ik een bezoek gebracht aan het Rosarium Amstelpark in Amsterdam. Niet naar het gelijknamige restaurant bij de ingang, maar de rozentuin. Ooit de

Verslag excursie Lottum 11 juli 2020

Vanaf 10 uur was de ontvangst in Tuin Verheggen in Lottum met koffie en met de bekendste specialiteit van Limburg. Te gast bij de familie Verheggen in een prachtige zonnige