Rozenfestival Lottum van 10 t/m 13 augustus 2018
24 juli 2018 1286 Views

Rozenfestival Lottum van 10 t/m 13 augustus 2018

Vanaf vrijdag 10 augustus tot en met maandag 13 augustus 2018 vindt het Rozenfestival plaats in het rozendorp Lottum. Een klein dorp met 2.000 inwoners maar met een historische band met rozen terwijl Lottum nu 70% van de Nederlandse rozenteelt verzorgt.
Het thema dit jaar luidt ‘Rozen smaken naar meer’ en daarvan kunt u genieten tijdens het Rozenfestival bij de horecagelegenheden en in het ‘Paleis van de Smaak’.

Tijdens het Rozenfestival tonen bloemisten en bloemsier-kunstenaars hoe je met passie een bloemstuk kunt maken, er zijn demonstraties bloemschikken in de stand van Groei- en Bloei, er is een tuinmarkt of een uitleg van bottel tot rozenstruik.

Er is ook een informatiekraam van de Nederlandse Rozenvereniging aanwezig.

Alle informatie inclusief de kaartverkoop staat op de website rozendorp.nl

Zie verder het artikel van 29 april j.l. over de Rozenkoningin Lottum 2018 Mieke Smits

Tekst Hans Homburg

Previous Dag van de Roos Westbroekpark 15 juli 2018
Next Uitgebloeide bloemen wegknippen?

Rozenparkbank Nederlandse Rozenvereniging

Tuinen van leden in juni 2019

De kracht van een tuin met rozen. Het duurt soms jaren om een goede basis te creëren voor een mooie tuin met rozen, het is de kunst van geduld en

Dag van de Roos op za 13 juli 2019