Rozenstillevens geschilderd door Kees Mirande
16 maart 2021 137 bekeken

Rozenstillevens geschilderd door Kees Mirande

Snij rozen uit uw tuin en schik ze in een vaas, juskom, melkkan of lampetkan.
Kees Mirande heeft deze 2 creaties op treffende wijze met olieverf op linnen vastgelegd.

Hans Homburg

Kees Mirande schilderde deze Sally Holmes, van de Engelse Richard Holmes, uit 1976. Een kruising van de trosroos Ivory Fashion met Ballerina. Soms zaten op een steel wel 15 tot 20 bloemen. Uit eigen tuin. Geschilderd in 2004, een van zijn eerste rozenstillevens.

Rode roos ‘Messire Delbard’

‘Messire Delbard’

Twee rozen in een sierlijke melkkan met knoppen voor iets later, een toegift. Gewoon echt rood is deze Franse klimroos ‘Messire Delbard’, gekweekt door Georges Delbard en de roos werd geïntroduceerd in 1976.
In 2011 geschilderd, tentoongesteld in februari 2020 en tijdens deze expositie werd dit werk aangeschaft door een kunstkenner en bovendien een gepassioneerd rozenliefhebster.

Tijd om u voor te bereiden

Het duurt nog even voordat de rozen mooi gaan bloeien. Misschien een idee om uw creatieve talent te prikkelen en rozen uit uw tuin te gaan schilderen. Oefening baart kunst. U kunt nog 3 maanden oefenen en in juli ‘plant’ u een eigen werk uit uw tuin.

Foto’s Kees Mirande
Tekst Kees Mirande / Hans Homburg

Vorige Spaarzaam omgaan met drinkwater voor uw tuin
Volgende Rozenbladeren en Kersenbloesem