Rozenstillevens geschilderd door Kees Mirande
16 maart 2021 221 bekeken

Rozenstillevens geschilderd door Kees Mirande

Snij rozen uit uw tuin en schik ze in een vaas, juskom, melkkan of lampetkan.
Kees Mirande heeft deze 2 creaties op treffende wijze met olieverf op linnen vastgelegd.

Hans Homburg

Kees Mirande schilderde deze Sally Holmes, van de Engelse Richard Holmes, uit 1976. Een kruising van de trosroos Ivory Fashion met Ballerina. Soms zaten op een steel wel 15 tot 20 bloemen. Uit eigen tuin. Geschilderd in 2004, een van zijn eerste rozenstillevens.

Rode roos ‘Messire Delbard’

‘Messire Delbard’

Twee rozen in een sierlijke melkkan met knoppen voor iets later, een toegift. Gewoon echt rood is deze Franse klimroos ‘Messire Delbard’, gekweekt door Georges Delbard en de roos werd geïntroduceerd in 1976.
In 2011 geschilderd, tentoongesteld in februari 2020 en tijdens deze expositie werd dit werk aangeschaft door een kunstkenner en bovendien een gepassioneerd rozenliefhebster.

Tijd om u voor te bereiden

Het duurt nog even voordat de rozen mooi gaan bloeien. Misschien een idee om uw creatieve talent te prikkelen en rozen uit uw tuin te gaan schilderen. Oefening baart kunst. U kunt nog 3 maanden oefenen en in juli ‘plant’ u een eigen werk uit uw tuin.

Foto’s Kees Mirande
Tekst Kees Mirande / Hans Homburg

Vorige Spaarzaam omgaan met drinkwater voor uw tuin
Volgende Rozenbladeren en Kersenbloesem

Bloemstillevens

Begin deze maand vroeg ik of er leden waren die hun schilderwerk met ons wilde delen. Hierbij een eerste expositie van 3 bloemstillevens in olieverf op linnen van Kees Mirande.

Kalender redactie Rozenbulletin en activiteiten vereniging

De kalender 2019 voor de redactie Rozenbulletin 2019 met daarin ook de activiteiten voor leden staat op de website. Toch enigszins verscholen helemaal onderaan op de pagina Bestuur en Commissies,

Rozentuin Belmonte arboretum op TV 14 juni 2018 – herhaling 2017

Op donderdag 14 juni 2018 werd het onderwerp Rozen Belmonte arboretum te Wageningen in beeld gebracht in het TV programma BinnensteBuiten van de kro-ncrv met de veronderstelling dat het een