Sirius, Gouden roos van Den Haag 2016
29 juli 2016 2731 Views

Sirius, Gouden roos van Den Haag 2016

Rozenconcours 2016 (51)

De abrikooskleurige heesterroos Sirius heeft het 56e Internationale Rozenconcours in Den Haag gewonnen. De roos komt van de Duitse veredelaar Tantau.

De Posthoorn-publieksprijs is gewonnen door Eye of the Tiger, een persicahybride met gele bloemen en rood centrum. De roos is veredeld door Warner in Engeland.

kopie_van_345_eye_of_the_tiger
De geurprijs ging naar Naomi, een heesterroos met lichtrode en donkerroze bloemen, veredeld door Poulsen uit Denemarken.

kopie_van_626_naomi
Het Internationale Rozenconcours werd donderdag 7 juli in het Haagse Westbroekpark gehouden. Er waren 350 rassen uit de hele wereld te zien.

Foto’s: Michiel de Ruijter, Groenbedrijf Den Haag

Previous Nazomerbijeenkomst zaterdag 10 september 2016
Next Verslag Rozenfestival Lottum 2016

Jubileumboek 50 Golden Years WFRS

Jubileumboek 50 Golden Years World Federation of Rose Societies – WFRS De 18e World Rose Convention werd van 28 juni t/m 4 juli 2018 in de hoofdstad van Denemarken gehouden.

Symposium Dé Roos en doop nieuwe roos door Koningin Máxima

Vandaag, dinsdag 13 juni 2017, staan er grote dingen op rozengebied te gebeuren in Winschoten. Dit jaar bestaat het Rosarium in het Stadspark van Winschoten 50 jaar en dat wordt

Nieuwsbrieven van de World Federation of Rose Societies

Beste lezer, De Nederlandse Rozenvereniging is sinds de oprichting van de van de ‘World Federation of Rose Societies’ in 1968, lid. Een wereldwijd overkoepelende federatie van 40 rozenverenigingen, afgekort WFRS.