Uitnodiging 15e Int. Haritage Rose Conference 8-12 juni 2020 te Brussel, België

5 dagen conferenties met exclusieve bezoeken aan rozenproducenten, rozentuinen en sociale evenementen.

Beste Rosenvrienden,
Het is mij een groot genoegen iedereen te mogen verwelkomen op de 15e International Heritage Rose Conference in mijn land. De Belgian Royal National Rose Society – Rosa Belgica, is zeer vereerd om dit evenement te organiseren onder auspiciën van de Wereldfederatie van Rozenverenigingen (WFRS).
De gehechtheid die België heeft voor de roos gaat terug tot de tijd van keizer Karel de Grote (de vader van Europa) omdat hij in de jaren 800 de teelt van de roos in ons land aanmoedigde en natuurlijk was het toen alleen nog maar van oudere rassen.
België heeft een lange geschiedenis van oude rozenrassen. Parmentier Crépin van Houtte en Lens zijn beroemde namen die in het verleden de reputatie van België over de hele wereld hebben verworven. P.J. Redouté, geboren in België, was zonder meer de ‘Raphael’ van de rozenschilders. Hij was een favoriet van Marie-Antoinette en hij instrueerde keizerin Joséphine. Beroemd om zijn waterschilderijen van oude rozenrassen, gaf hij een goed beeld van de vroege rozenveredeling.
Voor alle rozenliefhebbers bereidt ons organiserend comité een prachtig evenement voor met sprekers gewijd aan de oude rozenfamilie en hun behoud, samen met spannende bezoeken en Belgische culturele ervaringen. Tijdens de pre- en posttours krijgen deelnemers de kans om meer historische plaatsen en tuinen te bekijken.

Ik moedig u sterk aan om ons in juni 2020 te bezoeken voor vriendschap rond de roos.

Tot slot wil ik zeggen:
Rozen van over de hele wereld, laten we gaan kijken naar de wieg van je jeugd omdat het in de dauw is die parelt aan de wilde roos dat het hart zijn ochtend en zijn frisheid vindt

Met al mijn rozen, Henrianne de Briey, president WFRS

De Wereldfederatie van rozenverenigingen WFRS (World Federation of Rose Societies) is een federatie van de nationale rozenverenigingen die rozenliefhebbers over de hele wereld vertegenwoordigen. Ons doel is om het contact onder hen uit te breiden en de kennisstroom over de roos te vergroten en als een kenniscentrum voor rozenonderzoek te fungeren.

Programma

We hebben het genoegen u al enig inzicht te geven in het juni-evenement. Elke dag reserveert prachtige verrassingen en korte stops op weg naar kastelen en rozentuinen.
Onder de belangrijkste rozentuinen zijn: Hex, Le Roeulx, Kortrijk en Vrijbroekpark. De speciale website geeft u alle nodige informatie over de optionele pre-tour in Noord-België, het hoofdprogramma in Brussel en de optionele post-tour in Zuid-België en Luxemburg.
Daarna nog de mogelijkheid om naar Engeland te reizen op uitnodiging van de Engelse rozenvereniging.

Hoofdprogramma van maandag 8 juni tot vrijdag 12 juni, Brussel en regio
Hoofdhotel vlakbij het park van Brussel, het Koninklijk Paleis en de vergaderlocaties: Hotel **** Motel One

Maandag 8 juni 2020
18:00 uur Openingsceremonie van de 15e Rose Heritage Conference en Meet & Greet, Palais des Academies, Brussel

Dinsdag 9 juni 2020
Ochtend: Lezingen in Cercle Gaulois, Brussel
Middag: HEX-kasteel en zijn magnifieke rozentuinen * ALDENBIESEN abbaye * WIDOOIE privé-domein * vrije avond in Brussel

Woensdag 10 juni 2020
Ochtend: Lezingen in Cercle Gaulois, Brussel
Middag: MEISE botanische tuin * WESPELAER arboretum en tuin * CASTEELS rozenkwekerij * diner in VRIJBROEK domein

Donderdag 11 juni 2020
Ochtend: Lezingen in Cercle Gaulois, Brussel Middag: LE ROEULX rozencollectie * Edingense stad van Parmentier * gratis avond

Vrijdag 12 juni 2020
Ochtend: COLOMA rozentuin,
Middag: keuze van bezoeken: privétuinen * Brussel
historisch centrum * monumenten
20.00 uur het slotdiner van de 15e Rose Heritage-conferentie in Cercle Gaulois, Brussel

Inschrijving per 1 november 2019

Bezoek de site van de conferentie en via de knop Registration kunt u de kosten van de verschillende mogelijkheden bekijken en u registreren. Tot 15 januari 2020 voordelig registreren, daarna van 16 januari tot 15 april standaard tarief. Daarna van 16 april tot 31 mei een hoger tarief.

Registreren kan tot 31 mei 2020, tijdens het evenement kunt u niet meer registreren. Lees het volledige programma op de website.

www.rosabelgica2020.com

Vertaling uit het Engels door Hans Homburg.
Bovenstaande tekst is ter informatie en u kunt er geen rechten aan ontlenen. De originele tekst en eventuele wijzigingen vindt u op de site van de vereniging Rosa Belgica 2020.

Klik op de foto’s in de fotogalerij voor een vergroting.

Previous Verslag tuinen excursie 7 september 2019

Excursie NRV naar Engeland 11 t/m 15 juni 2018

Op reis met de Nederlandse Rozenvereniging naar Kent en Sussex van 11 t/m 15 juni 2018 LOGEREN IN EEN SCHITTEREND ‘PALADIAN COUNTRY HOUSE’ EN 9 BEZOEKEN AAN DE MOOISTE TUINPROJECTEN VAN

Duinroos