Verslag tuinen excursie 7 september 2019

Excursie naar Maasdijk en Naaldwijk op zaterdag 7 september 2019

Spirit Garden

Een super geslaagde dag!
De weg ernaar toe is al een ervaring met de enorme, voor veel vrachtverkeer geschikte, rotondes op de N223 N213.
En tussen het Westlandse kassenlandschap is dan een verborgen juweel met de inspirerende naam ‘Spirit Garden’.
Alleen al het bezoek aan deze tuin en kassen heeft de dag doen slagen.
Kassen en tuin zijn begeesterd door een sympathiek en zeer deskundig echtpaar. Voormalige tuinbouwkassen zijn omgetoverd in heerlijke ruimten om te vertoeven met grote hoeveelheden planten en kleinere bomen.
Allerlei bezienswaardigheden tussen kunst en gewoon mooie dingen zoals een langgerekte wand met boog met heerlijk zoet smakende blauwe druiven.

de Pluktuin

De Pluktuin was een voormalige pluktuin waar in de mooi aangeklede kas een prima lunch is geserveerd. Prima moment om uit te rusten en aansluitend de tuin zelf te bekijken.
Het ‘plukken’ kon nu in de winkel en zo je eigen boeket samenstellen.

Sunsister

De Salvia kwekerij Sunsister in Naaldwijk was een ‘kersje op de taart’.
Een voortvarende, gepassioneerde eigenaresse vertelde alles wat wij weten wilden en toonde ons de grote hoeveelheid soorten salvia’s die er zijn.
Thuisgekomen geurde alles om mij heen nog naar deze planten!
In mijn tuin staat nu een flink exemplaar die zich meteen thuis voelt.
We konden daar onze slag slaan.

Sunsister – over de salvia

Luuk! Hartelijk bedankt voor de organisatie en je prettige begeleiding!

Tekst en foto’s: Mathilde Tiessen, Hennie Droste en Willem Jan Pepping

Bezoek de sites van de 3 tuinen

Bezoek de site Spirit Garden
Bezoek de site de Pluktuin