Excursie zaterdag 15 juni naar Alphen aan de Rijn, Burgerveen en Zwanenburg

507 507 mensen hebben dit evenement bekeken.

De Excursiecommissie Binnenland nodigt u uit om deel te nemen aan de excursie op zaterdag 15 juni 2024. De locaties bevinden zich op de grens van Zuid – en Noord Holland. Bezoek aan de nieuwe tuin van Marco Braun in Alphen aan de Rijn, Rozen en Radijs in Burgerveen, MNP (Meilland rozen) in Leimuiderbrug. We besluiten de dag in de (rozen) tuin van Wilma in Zwanenburg.

We worden vanaf 10.30 uur verwacht in ’t Oude Raethuys in Woubrugge voor koffie met gebak. Een prachtige locatie gelegen aan de Woudwetering, de verbinding tussen de Wijde Aa, Braassemermeer en de Oude Rijn.

Tuin van Marco Braun

Om 11.30 Tuin van Marco Braun aan de noordzijde van Alphen met uitzicht op het groene hart. Enkele jaren geleden werd aan Marco, bekend als hovenier, ontwikkelaar van nieuwe rozen in het Westbroekpark in Den Haag gevraagd of hij een voormalige boomkwekerij wilde onderhouden. Deze kwekerij ligt hemelsbreed tegenover zijn huis aan de noordzijde van Alphen aan de Rijn. Deze tuin is uiteraard, gezien de recente start, nog volop in ontwikkeling. Daarmee krijgen wij de gelegenheid een tuin te zien die niet af is, maar al wel van een enorme verscheidenheid aan planten is voorzien. En uiteraard ook van rozen. De roos ‘Mira Red’, gewonnen door Marco Braun, heeft in 2021 het predicaat ‘Excellent Roos’ gekregen. Ook de Roos ‘Koningin Maxima’ is door hem gewonnen.

Rozen en Radijs te Burgerveen

Om 13.00 uur wordt de lunch in Rozen en Radijs geserveerd. In Burgerveen op de grens met Leimuiderbrug is sinds jaar en dag een rozenkweker gevestigd. Naast rozenkweker is het bedrijf verder ontwikkeld en heeft een kas omgebouwd tot een tropische plantenkas met brug en water. Bovendien kun je hier lunchen of een high tea vieren. Een prachtige plek dus voor ons als lunchadres omringd door bezienswaardigheden.

MNP Suntory in Leimuiderbrug

Om 14.00 uur vertrekken we naar MNP Suntory. Deze locatie ligt ongeveer 300 meter vanaf Rozen en radijs. MNP is in Nederland de vertegenwoordiger van Meilland rozen uit Frankrijk. Het bedrijf is sedert 1999 in Leimuiderbrug gevestigd. Het nieuwe kantoor is indertijd geopend door Mw Meilland, Theo Ruys van MNP en Mariette Edelman als voorzitter van de Rozenvereniging. Op de locatie is een proefveld van Meilland rozen en bedoeld om de rozen te testen in het Nederlandse klimaat. Naast Rozen brengt MNP ook Mandevilles, Dipladenia, onder de naam Sundaville op de markt.

Rozentuin Wilma en Willem Jan

Rond 15.00 uur vertrekken we naar Zwanenburg. Sinds 2015 wonen wij in Zwanenburg, want wij wilden een grotere tuin dan bij het vorige huis en ook een moestuin aan huis. En dat is in Zwanenburg mogelijk gebleken. Op een locatie van meer dan 2.000 m2 staan nu meer dan 300 rozen, is een fruittuin aangelegd, een siertuin om het huis en een rotstuin met vijver.

Alhier zal de dagexcursie worden afgesloten met een drankje.

Rosa ‘Westerland’ en Rosa ‘Blairy no 2’

Geheel links Rosa ‘Rhapsody in Blue’, midden Rosa ‘Windrush’ en rechts Rosa ‘Pink Climber’

Aanmelding en kosten:

De kosten voor deze dag zijn € 36 p.p. Geef bij opgave het aantal personen door, eventuele dieetwensen en graag ook uw lidnummer.

Aanmelding voor deze excursie kan tot uiterlijk tot donderdag 6 juni 2024 bij Willem Jan Pepping via e-mail op pepsa@planet.nl via een SMS /What’sapp bericht op tel: 06-51193078), dus niet bij het secretariaat!!

U kunt het bedrag overmaken op rekeningnummer NL90 INGB 001345245 t.n.v. de Nederlandse Rozenvereniging o.v.v. Excursie 15 juni en uw lidnummer.

In verband met het reserveren van de lunch is uw aanmelding pas definitief na ontvangst van uw betaling.

Het dagprogramma ziet er als volgt uit:

10.30 uur Aankomst en welkom in ’t Oude Raethuys in Woubrugge

Adres:  Raadhuisstraat 2 , 2181 BE Woubrugge

11.30 Bezoek aan de tuin van Marco Braun

Adres: Jeltje de Bosch Kemperstraat 163, 2401 KD Alphen aan de Rijn

13.00 Lunch in Rozen & Radijs

Adres: Aalsmeerderweg 938, 2154 ME Burgerveen

14.00 Uur vertrek naar MNP Suntory (ligt ongeveer 300 meter van Rozen en Radijs!)

14.15 MNP Suntory, Meilland rozen

Adres: Weteringweg 3-A, 2155 MV Leimuiderbrug