Terug naar nieuwsoverzicht

Woensdag 27 september 2023 Najaarsbijeenkomst in Doorn, Landgoed Huis Doorn, Oranjerie en bezoek aan de Auguste Victoria Rozentuin.

Onder een goed gesternte aan het eind van de maand september hebben we in de Oranjerie op het Landgoed van Huis Doorn met een grote opkomst kunnen genieten van al het moois wat er te zien is onder perfecte weersomstandigheden. Bovendien hebben wij een prachtige presentatie van Jolco Brolsma voorgeschoteld gekregen met de geschiedenis van Huis Doorn, de belangrijkste bewoner Keizer Wilhelm II en de door hem en zijn vrouw aangelegde Rozentuin, die onlangs gerenoveerd is: ‘de Victoria Auguste Garten’. De verteller maakt het verhaal en de plaatjes kleuren het verhaal in. Een genoegen om te luisteren en te kijken.

De renovatie van de Auguste Victoria Garten heeft in de periode 2020 – 2022 plaatsgevonden en dit jaar was het eerste mooie resultaat ervan te zien. Een grondige renovatie waarbij grond verwijderd en opnieuw is aangebracht. De bestaande kunstwerken van hout of staal waren niet meer te redden. Ook de watervoorziening is vernieuwd, zodat ook in droge(re) tijden de rozen en het gazon in goede staat blijven.

Rozentuin plan 1921

Het centrale deel op de kruising van de assen

Het centrale deel met de lange as

De lange as met zicht op de pergola

Rosa ‘Sally Holmes’

En prachtige bottels, want het is tenslotte reeds september voor Rosa ‘Sensational Fantasy’

Deel dit bericht: