Terug naar nieuwsoverzicht

Zaterdag 15 juli 2023 Excursie naar Noord-Limburg en Oost-Brabant

Je weet het maar nooit met welke weersomstandigheden we te maken gaan krijgen op de excursies. Wordt het (bloed)heet, regen, onweer of toch een prettig excursie klimaat?

Op deze milde zaterdag in het midden van de zomer hebben wij bloemrijke en perfect verzorgde locaties mogen bezoeken. Jardin de Louise te Molenhoek en Het Korteveld te Nistelrode. De ontvangsten in beide tuinen waren buitengewoon hartelijk. Liefhebbers van de tuin en grage ontvangers van bezoekers. Alle lof voor deze begenadigde tuinliefhebbers.

In juli staan rozen ook in de bloei. Helaas was de prachtige Guirlande d’Amour uitgebloeid, waarvan je ook zonder fantasie kunt indenken dat deze fantastisch tot zijn recht komt langs pergola’s welke grote delen van de tuin omzoomd. Bij een volgende keer dus eerder in het jaar. Voor de mooiste indrukken kijk op de website van Jardin de Louise. De bomen, heggen en leibomen als ook de muur hortentias tegen het huis en garage waren met meetkundige precisie gesnoeid. Een prachtig bloeiende Albizia, formidabele bijenboom maar ook mooie recent aangeplante Acer en plataan!

Fairies als rozen op stam, waterlelies en cipressen in Jardin de Louise

Rotstuin in Jardin de Louise met een deel van de pergola (foto Gerard Eppink)

En een wonderschone Albizia in Jardin de Louise (foto Gerard Eppink)

Blik in Het Korteveld

Tuin Het Korteveld, een tuin met volle, bloemrijke borders waar je ook maar kijkt.

Hemerocallis en Floxen in een midden border

Nog een bijzondere doorkijk

Deel dit bericht: