Rozen bestellen via een webshop
1 maart 2021 1103 bekeken

Rozen bestellen via een webshop

Vanwege de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus zijn plantenwinkels, tuincentra en rozenkwekerijen helaas gesloten voor publiek of beperkt open. Een goed alternatief is om uw rozen en meststoffen nu via een webshop te bestellen, want een goed gevoel mét rozen dit voorjaar is nodig inclusief het lekker bezig zijn in eigen tuin of op uw balkon.

Hans Homburg

Daarom extra aandacht voor de partners van de Nederlandse Rozenvereniging die met hun advertenties het uitgeven van ons Rozenbulletin steunen en onze tuinen opfleuren.


Rozenkwekerij de Bierkreek

Deze kwekerij heeft een webwinkel en is gespecialiseerd in rozen en mest op maat. Zij leveren ook aan goede kwekerijen en tuincentra in Nederland. Bijvoorbeeld Intratuin in Almere, Amsterdam, Emmeloord, Maastricht en Rhoon.


Zeeuwse Rozentuin

Bij deze kwekerij kunt u via een online catalogus rozen uitzoeken en eveneens professionele rozenmest bestellen.
De Zeeuwse Rozentuin is gespecialiseerd in Rozen en Clematis. Ook kunt u hier advies inwinnen over de verzorging van rozen. Een aanbeveling om eens door het sortiment rozen te bladeren en een bestelling te plaatsen.


Meilland

Meilland Nederland is gespecialiseerd in het ontwikkelen en selecteren van nieuwe rozenrassen en deze rozen zijn verkrijgbaar zijn bij de betere (tuin) speciaalzaken in de Benelux. Meilland is een lang bestaande rozenkwekerij in Frankrijk, opgericht in 1867. Dat jaartal doet mij direct denken aan de plaatsing van het bronzen Vondelmonument in het toen Nieuwe Park in Amsterdam dat in 1865 voor een deel werd geopend en later dus het Vondelpark heette vanaf circa 1880.
Best interessant om de Franse site Meilland-Richardier te bekijken. Bestellen daar lijkt me lastig, maar heel veel soorten worden ook door Nederlandse rozenkwekers in licentie op de markt gebracht. Zoek iets moois uit op de Franse site en kijk waar deze in Nederland te koop is.
Via deze Franse site / webshop kunt u ook andere planten kopen, zelfs fruitbomen zijn daar te koop.


Tuincentrum Lottum

Met circa 1.000 verschillende rozen-variëteiten kan dit tuincentrum naast rozen ook andere tuinplanten en meststoffen leveren. Rozen worden alleen van het type met kale wortel tot circa half april verzonden. Rozen in pot kunt u alleen afhalen.


Rozenkwekerij Casteels

Bij deze Belgische rozenkwekerij kunt u ook online bestellen. Hier vindt u algemene informatie en specifieke tips over het verzorgen van rozen en links naar andere bedrijven in België.
Eén van die sites geeft een overzicht van alle plantenkwekerijen in België en daar kwam ik een pagina tegen met goede uitleg over verschillende soorten rozen snoeien, klik op de knop Rozen snoeien hieronder.


Rozenkwekerij De Wilde

Naast heel veel rozen ook een breed sortiment andere planten en tuinbenodigdheden. Gestart als kweker van rozen en fruitbomen in 1921. Dit jaar bestaat deze firma dus al 100 jaar. Gefeliciteerd !


Tekst Hans Homburg

Vorige Nieuwe Britse roos Captain Tom

Dit vind je wellicht interessant

Lees over rozen in het archief 1972-2020

Het laatste nieuws spreekt erg aan om te lezen op de site en in het Rozenbulletin. Dankzij een actieve redactie is er veel geschreven en veel daarvan is te lezen

Rozen en de hittegolf

Hoe zijn rozen de hittegolf doorgekomen? De warmte en hitte vanaf eind juni t/m 7 augustus 2018 was een nieuwe ervaring, ook voor tuinrozen. Wanneer je in deze periode niets

Besneeuwde rozentuinen?

Op zondag 7 februari 2021 gaan we het beleven. Besneeuwde rozentuinen met nog enkele bloeiende rozen en startende bladknoppen. Kale stekelige rozentakken en takken met mooi groen blad in onze