Terug naar nieuwsoverzicht

Rozen bestellen via een webshop

Rozenkwekerij de Bierkreek

Deze kwekerij heeft een webwinkel en is gespecialiseerd in rozen en mest op maat. Zij leveren ook aan goede kwekerijen en tuincentra in Nederland. Bijvoorbeeld Intratuin in Almere, Amsterdam, Emmeloord, Maastricht en Rhoon.


Naar de webshop

De Zeeuwse Rozentuin

Bij deze kwekerij kunt u via een online catalogus rozen uitzoeken en eveneens professionele rozenmest bestellen.
De Zeeuwse Rozentuin is gespecialiseerd in Rozen en Clematis. Ook kunt u hier advies inwinnen over de verzorging van rozen. Een aanbeveling om eens door het sortiment rozen te bladeren en een bestelling te plaatsen.

Naar de webshop

Meilland

Meilland Nederland is gespecialiseerd in het ontwikkelen en selecteren van nieuwe rozenrassen en deze rozen zijn verkrijgbaar zijn bij de betere (tuin) speciaalzaken in de Benelux. Meilland is een lang bestaande rozenkwekerij in Frankrijk, opgericht in 1867. Dat jaartal doet mij direct denken aan de plaatsing van het bronzen Vondelmonument in het toen Nieuwe Park in Amsterdam dat in 1865 voor een deel werd geopend en later dus het Vondelpark heette vanaf circa 1880.
Best interessant om de Franse site Meilland-Richardier te bekijken. Bestellen daar lijkt me lastig, maar heel veel soorten worden ook door Nederlandse rozenkwekers in licentie op de markt gebracht. Zoek iets moois uit op de Franse site en kijk waar deze in Nederland te koop is.
Via deze Franse site / webshop kunt u ook andere planten kopen, zelfs fruitbomen zijn daar te koop.

Naar de internationale webshop


Naar de Franse webshop

Tuincentrum Lottum

Met circa 1.000 verschillende rozen-variëteiten kan dit tuincentrum naast rozen ook andere tuinplanten en meststoffen leveren. Rozen worden alleen van het type met kale wortel tot circa half april verzonden. Rozen in pot kunt u alleen afhalen.

Naar de webshop

Rozenkwekerij Casteels

Bij deze Belgische rozenkwekerij kunt u ook online bestellen. Hier vindt u algemene informatie en specifieke tips over het verzorgen van rozen en links naar andere bedrijven in België.
Eén van die sites geeft een overzicht van alle plantenkwekerijen in België en daar kwam ik een pagina tegen met goede uitleg over verschillende soorten rozen snoeien, klik op de knop Rozen snoeien hieronder.

On-line rozencatalogus


Site Casteels Rozen


Rozen snoeien

Rozenkwekerij De Wilde

Naast heel veel rozen ook een breed sortiment andere planten en tuinbenodigdheden. Gestart als kweker van rozen en fruitbomen in 1921. Dit jaar bestaat deze firma dus al 100 jaar. Gefeliciteerd !

Naar de webshop

Deel dit bericht: